Georgia On My Mind

22. July 2015 | Experience Valuable Sharing |
1,959 videní

ErErV asi 100-tisícovom meste Rustavii sa stretlo dokopy 28 mladých ľudí z Ukrajiny, Lotyšska, Gruzínska a samozrejme Slovenska, z každej krajiny po sedem.

Projekt z názvom Change your footprint (zmeň stopu, ktorú zanecháš) bol zameraný na ekologické problémy a zamyslenie sa nad tým, ako by sa dali riešiť v jednotlivých krajinách. Okrem tejto „odbornej “ stránky, projekt zahŕňal aj spoznávanie krajiny aj účastníkov medzi sebou a tvorbu „internacionálnych priateľstiev“.

official_erasmus_plus_logo

grupna

Z Gruzínska sme okrem Rustavii spoznali aj hlavné mesto Tbilisi a jeden deň sme strávili výletom do srdca Kaukazu k historickému kostolíku Kazbegi, ktorí sa nachádza zhruba vo výške nášho Gerlachovského Štítu.

Okrem toho mala každá krajina svoj národný večer, kde prezentovala svoju krajinu. Zo Slovenska si každý bude pamätať našu krásnu prírodu, ale zaujali sme aj korbáčikmi, horalkami, či kofolou. Týždeň na krásnom mieste so super ľuďmi ubehol ako voda a nám neostáva nič iné, než popriať veľa šťastia aj iným mladým ľuďom, ktorí sa tiež zapoja do podobných projektov.

Pri pasovej kontrole na letisku vám colníci podávajú fľašu vína na privítanie. V meste nenájdete žiadnu MHD, ale marshrutky. Počas prechádzky vás sprevádzajú priateľské túlavé psy. Aj o tomto bol týždenný projekt v Gruzínsku, ktorý som mala možnosť zažiť vďaka organizácií Mladiinfo!

Workshopy, prezentácie a zaujímaví ľudia z rôznych kútov sveta, to všetko na nás čakalo. Rozhodne každému odporúčam zúčastniť sa na takomto projekte, prekonajte strach a určite to vyskúšajte. Možno to zmení váš život. 🙂

Mária Olčaková, Michal Valkovič

Financované Európskou úniou v rámci programu Erasmus+.

official_erasmus_plus_logo

1,959 videní