Robiť niečo čo ma baví a napĺňa, čo nemusím, ale chcem robiť

26. December 2011 | Archív |
1,762 videní

… chodila som do školy v ktorej chýbal študentský duch. Kde sa študenti len naháňali za svojimi povinnosťami a zabúdali na všetky možnosti, ktoré nám študentský život ponúka. Tak som si jedného dňa povedala BASTA!

Ako ešte študentka 3. Ročníka bilingválneho gymnázia v Banskej Bystrici, každý deň som absolvovala to isté : ísť do školy, odsedieť si tam 6 vyučovacích hodín ísť domov a učiť sa. Chodila som do školy v ktorej chýbal študentský duch. Kde sa študenti len naháňali za svojimi povinnosťami a zabúdali na všetky možnosti, ktoré nám študentský život ponúka. Tak som si jedného dňa povedala BASTA! Toto sa musí zmeniť. Treba dať týmto mladým ľuďom možnosť užiť si stredoškolský život, nie len s perom v ruke, zasypaný v knižkách či celé hodiny sediac v lavici počúvajúc výklad profesora.

Tak to bolo pre mňa znamenie. Začala som pracovať na budovaní našej Študentskej rady, ktorá tak nutne chýbala na škole. Prijímanie členov, voľby, štatút, nástenky, zasadnutia s vedením, to všetko sme stihli za pár dní. A začali sme naplno pracovať. Ako predsedníčka Študentskej rady, nebolo zo začiatku ľahké viesť tím ľudí, podnecovať ich k práci a napredovať ich, či komunikovať s vedením. Ale pokiaľ vám nechýba motivácia dosiahnuť niečo, všetko sa zdá po čase jednoduché a reálne. Ako už aktívne pracujúca ŠR sme začali spolupracovať s ostatnými školami a čakali na nás nemalé úspechy. Môžeme sa popýšiť akciami ako Ples 4 BB gymnáziami, Burza gymnázií, Olympiáda stredných škôl, rôzne semináre a projekty a dva ročníky hudobno-umeleckého koncertu BE BETTER s neuveriteľným počtom, 2 000 zúčastnených študentov.

Svoje schopnosti a zručnosti som takisto zvyšovala na národných a medzinárodných školeniach a seminároch.

Avšak byť členom Študentskej rady či inej organizácie nie je iba o plnení si povinností, ale je to o stretávaní a pracovaní so zaujímavými ľuďmi , o dobrej partii, kopec srandy ktorú zažiješ a veľa zaujímavého čo sa naučíš. Tak využi aj ty svoje šance!

„Čo pre mňa znamená byť dobrovoľník? V prvom rade to pre mňa znamená robiť niečo dobrovoľne, niečo čo ma baví a napĺňa, niečo čo nemusím, ale chcem robiť.„

„Každý človek na Zemi má poklad, ktorý na neho čaká.“ Tak dobi ten svoj !

Napísala: Barbara Rendeková, Mladiinfo Prievidza

1,762 videní