Ako bolo na stretnutí Mladiinfo ambasádorov v Trenčíne

19. November 2011 | Naše aktivity |
1,636 videní

A sme v Trenčíne. Na začiatku plní očakávaní, čo toto školenie prinesie. Opäť noví ľudia, nové skúsenosti, ďalšie miesta čakajúce na objavenie, no najmä možnosti na rozvoj osobnosti.

S novovzniknutou skupinou Mladiinfo ambasádorov  sa usádzame v útulnej trenčianskej kaviarni v centre mesta. Spočiatku sme sa navzájom predstavili, aby sme vedeli, kto vlastne tento skvelý tím tvorí a pokračovali sme v prezentácii jednotlivých regiónov.

Zistili sme, v čom spočíva hlavný problém, ktorý sa nazýva nespokojnosť mladých ľudí. Po krátkej analýze sme prišli na to, že v meste takmer každého účastníka „zdochol pes“, čo mnohých z nás dosť sklamalo, a preto sa budeme snažiť túto situáciu vylepšiť.

Spôsobov je mnoho, avšak podľa mňa najefektívnejším, bude šírenie informácií o možnosti participácie medzi dobrovoľníkmi, čomu sa plánujeme venovať v najbližšej dobe.

Napriek tomu bola hlavnou témou nášho stretnutia otázka organizácie tímu a akým spôsobom budeme navzájom spolupracovať.

Počas plodných diskusií sme sa posilnili chutným croissantom, po ktorom nám to hneď lepšie myslelo a pokračovali sme. Pevne veríme, že v každom (nielen) univerzitnom meste bude Mladiinfo aktívne fungovať a bude plne dostupné pre každého.

Na záver prišla príjemná jesenná bodka v podobe prechádzky Trenčínom. Zase kopec smiechu a túžba sa stretnúť týmito ľuďmi opäť nielen pri práci. Všetci odchádzame s úžastným pocitom a chuťou tvoriť čo najlepšie aktivity pre nás, mladých.

Viac fotiek na Facebooku

Stretnutie bolo financované v rámci Národného projekt KomPrax – Komptencie pre prax, do ktorého sa môžu zapojiť mladí ľudia s chuťou spraviť niečo pre mladých vo svojom okolí. Aktuálne školenia KomPrax nájdete na tejto stránke IUVENTA.

Napísala: Eva Cangárová, Mladiinfo Prešov

1,636 videní