Ako bolo na Mladiinfo Vianočnom stretnutí

16. December 2012 | Naše aktivity |
1,208 videní

Dňa 5.12.2012 som mohla zažiť atmosféru skvelého večierka, kde som sa dostala vďaka svojej sesternici Ľudky. Ani som netušila, že sa z tohto pozvania vykľuje taký príjemný a obohacujúci večer.

Úprimne povedané, čakala som klasické stretnutie s jednoduchými prezentáciami, formalitami, bežným rozhovorom. No namiesto toho ma tam čakalo niekoľko múdrych, správne motivovaných a ambicióznych ľudí, ktorí sa rozhodli konať, spoznávať a nie len čakať a prispôsobovať sa. Ich otvorenosť a šikovnosť ma naozaj inšpirovala a dodala mi veľa povzbudenia aj do mojich snov a predstáv.

Večierok prebiehal prirodzene a nenútene. Hneď na úvod ma priateľsky privítal Oňo a Ľudka a fotograf ma rýchlo nastrašil s objektívom. Pri vianočnej hudbe, stole plnom občerstvenia som mohla spoznávať nové tváre a ich záujmy, potom sme sa spoločne usadili (na karimatku, čo malo svoje veľké čaro) a vypočuli si prezentáciu Ondreja. Jeho úprimná radosť, ktorá z neho doslova srší pri rozprávaní o školeniach, konferenciách, dobrovoľníckych programoch je skvelý a verím tomu, že aj úspešný nástroj jeho činnosti v Mladiinfo.

Po prezentácii a krátkej prestávke sme si vypočuli Michelle, ktorá mala prezentáciu o svojom krátkom pobyte v Turecku a Lotyšsku. Z jej rozprávania som pochopila, aké je dôležité a potrebné, aby ľudia spoznávali iné kultúry a tým prekonávali svoje predsudky a mylné predstavy nadobudnuté médiami.

vianocne_stretnutie_mladiinfo (19)

Po prezentácii ma veľmi milo prekvapila tombola, mala som to šťastie a odniesla som si nástennú mapu Európy!!!


vianocne_stretnutie_mladiinfo (17)  vianocne_stretnutie_mladiinfo (13) vianocne_stretnutie_mladiinfo (24)

vianocne_stretnutie_mladiinfo (16)

Po krátkej prestávke som si mohla užiť prezentáciu dvoch dievčat- Ľudky a Katky, ktoré boli cez prázdniny vo Francúzsku (program Mládež v akcii) a vidieť výsledok ich týždennej práce- vtipný a originálny videoklip.


Naozaj chcem poďakovať Mladiinfo za to, ako pomáhajú realizovať sny druhým, ako motivujú mladých ľudí, robia Slovensko bohatším na vzdelaných, tolerantných a otvorených ľudí. Ste skvelí, všade vás od tohto večierka len chválim 🙂

Janka

1,208 videní