Na návšteve v Gruzínsku

14. September 2014 | Naše aktivity |
1,205 videní

Čo robia dobrovoľníci v Gruzínsku v meste Rustavi? Čo im donesú na tanieri, keď si v reštaurácii vypýtajú Chinkali a Chačapuri? V ktorom perfektnom prímorskom meste môžu stráviť voľné dni? Toto a mnoho iného pre Vás zistili Ondrej a Ľudka, ktorí sa zúčastnili mobility pre pracovníkov s mládežou od 2. – 9. júla 2014 v Gruzínsku.

official_erasmus_plus_logo

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (8)Po štyroch hodinách cesty lietadlom sme sa dostali na miesto, kde sme chceli. Pred budovu organizácie Georgian Youth for Europe. Toto je vchod. I keď to vyzerá zvonka trošku ošarpane, tak sa netreba báť a vstúpiť.

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (1)

Náš hlavný hostiteľ Achiko mal za úlohu predstaviť nám ich organizáciu, zorganizoval stretnutie s vedením organizácie.

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (2)

V pondelok sme sa boli pozrieť na týždňovom hlavnom stretnutí dobrovoľníkov a vedenia. Hosťujú tu 7 dobrovoľníkov, napr. z Francúzska, Litvy, z Poľska a tiež aj našu Slovenku Beu, ktorú sme tam vyslali. Dobrovoľníci tu organizujú napr. kluby na rôzne témy, napr. výtvarné, tanečné, cestovateľské, píšu rôzne projekty. Beu sme akurát zastihli, keď si zháňala palety na vytváranie debničkového gauča.
youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (5)

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (7)

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (6)

Gruzínska kuchyňa je typická týmito jedlami: Chinkali – podobné našim pirohom, len namiesto bryndze ich plnia mäsom, syrom, zemiakmi, fazuľou. Chačapuri – je to jedlo podobné pizzi, len tam iba syr.
youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (9)
A ak sme nemali pri víne najmenej 5 prípitkov, tak ani jeden: na nás, na to, že je v krajine mier, na našich rodičov, súrodencov, prácu, Európsku úniu, ktorá podporuje mladých ľudí……jednoducho, nie iba na zdravie 🙂
youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (3)Keď chcú ísť dobrovoľníci ku moru, tak môžu ísť do Batumi. Je to vynikajúca destinácia pri Čiernom mori. Spievajúca fontána, nové čudesné budovy, pláže, ohňostroje. Jedna z vecí, nad ktorou sme najviac zašli bola blízko hlavnej stanice:

youth_workers_mobility_georgia_mladiinfo (4)

Ďakujeme Georgian Youth for Europe za pozvanie a milé prijatie. Prajeme Vám veľa spokojných dobrovoľníkov, zaujímavých aktivít a projektov. Teraz je rad na Vás, aby ste nás prišli pozrieť do Bratislavy do našej organizácie Mladiinfo Slovensko. Ste srdečne pozvaní.

Financované Európskou úniou v rámci programu Erasmus+.

official_erasmus_plus_logo

1,205 videní