Byť aktívny je atraktívne alebo dojmy z EVS v Poľsku

9. September 2015 | Experience Valuable Sharing |
1,353 videní

“V prvom rade by som sa Vám chcel poďakovať za túto možnosť vycestovať na tento projekt do Szczecina. Ďakujem. Už som tu skoro 2 mesiace a moje prvé chvíle tu sú samé superlatívy,” Patrik Zelenec

official_erasmus_plus_logo

Asociácia Polites hosťuje 3 dobrovoľníkov zo Slovenska na projekte Active are living more attractive 4. Patrik nám napísal, aby sa s nami a vami podelil o svoje prvé dojmy, zážitky a skúsenosti zo Szczecina v Poľsku:

“Už mám za sebou niekoľko workshopov a rôznych výletov, počas ktorých som načerpal veľa energie a skúseností. Čo sa týka organizácie Polites je všetko v najlepšom poriadku. Sú veľmi ústretoví, priateľskí skrátka super. Snažia sa nám dať na každý deň zaujímavý program a je to tak, že to neberieme ani ako prácu ale skôr takú zábavnú formu práce.

Patrik

Ubytovanie tiež spĺňa všetky očakávania, máme tu všetko potrebné. Naozaj znie to až tak prehnane všetko pozitívne ale zatiaľ je to naozaj tak. Mnoho nových priateľov z celého sveta a z Poľska. V mojom programe sú ďalší 7 zaujímaví mladí ľudia, s ktorými sa snažíme vytvoriť tu rodinnú atmosféru, aby sme sa cítili dobre. Trávime spolu asi tak každú voľnú chvíľu.

Patrik1

Práve sme sa vrátili z EVS On-arrival training-u, ktorý bol vo Waršave. Tiež veľmi veľkolepá skúsenosť a možnosť stretnúť dobrovoľníkov z iných častí sveta, ktorí sa tak ako ja rozhodli pre dobrovoľníctvo v Poľsku. Dokonca sme stretli aj Andreu, ktorá je tiež z Mladiinfo (pozn. na EVS projekte v Bialystoku). Tak sme mali možnosť porovnať našu prácu a prijímacie organizácie.

Patrik2

Dúfam že sa Vám darí rovnako ako mne a že po príchode Vám budem môcť poďakovať osobne ešte raz. A aby som niečo povedal aj po poľsky…. do widzenia!!!”

S Patrikom je na projekte aj Martina, ktorá sa tiež podelila o svoje zážitky:

“Hlásim sa živá a zdravá z poľského Szczecina, kde už budem takmer dva mesiace. Ubehlo to pomerne rýchlo najmä vďaka rôznym aktivitám a workshopom, ktoré pre nás pripravila hosťujúca organizácia. Boli sme na mini outdoore, kde sme pripravovali hry pre deti, neskôr sme pomáhali v dennom tábore. Čo sa týka každodenného života, podmienky sú priaznivé :).

Martina

“Samozrejme, že kultúrne rozdiely sú a človek (teda ja 🙂 sa snaží zorientovať, ale naozaj sa o mňa starajú veľmi dobre a aj keď sa vyskytne problém, ľudia v organizácii sú ústretoví a snažia sa pomôcť.” Martina Štefancová

Dokonca mám už aj mentora, za čo som veľmi vďačná. 🙂 Absolvovali sme aj on- arrival training vo Varšave, kde bolo tiež minimum negatívneho. Bolo tam super. Od septembra začíname pracovať v škôlke a tak rozmýšľam, či chcem robiť niečo aj okrem toho a ak áno tak čo. Ešte nemám celkom jasno, preto taká neurčitá konštrukcia.”

Martina1

Ak Vás zaujíma, na čom Patrik, Martina a Ľuboš pracujú, pozrite si ich FB fanpage EVS in Polites, inšpirujte sa a prihláste sa na EVS aj vy!

      official_erasmus_plus_logo

1,353 videní