Ako sme v Barcelone natáčali krátke video

9. April 2017 | Naše aktivity |
1,262 videní

20.3.2017 som sa zúčastnil natáčania krátkeho videa v Barcelone. Náš projekt Mladiinfo ambasádori (www.mladiinfo.sk/ambasadori2017) vybrali ako príklad zaujímavého projektu zo Slovenska. Bude predstavený počas European Youth Week 1.-7.5.2017 v Brusseli.

Bola to zaujímavá skúsenosť z natáčania. Celý klip bude trvať len niekoľko minút a bude v slovenčine Natáčanie prebiehalo v botanickej záhrade. Pred príchodom do Barcelony som musel poslať presný text, ktorý bol preložený do angličtiny v titulkoch. Do Barcelony pozvali mladých ľudí zo všetkých krajín EÚ. Asi aj pre to, aby za nami nemuseli cestovať po celej Európe. Priletel som v nedeľu, v pondelok sa natáčalo a v utorok skoro ráno so odlietal späť.

Interview sme natáčali spolu s inšpiratívnou slečnou z Litvy Ausrine Dirzinskaite (Facebook). Dala vo svojej krajine dokopy množstvo mladých ľudí vo watchdog organizácii Žinau, ką renku (www.fb.com/zinaukarenku). Mladí ľudia 16-18 sami organizujú stretnutia s politikmi, aby ich zapojili do verejných diskusií. Možno inšpirácia pre Café Európa, Ad hoc – Slovakia, Martin Kuštek.

“The network is called “Learn before You Vote” (Zinau, ka renku in lt) and the main idea is that young people are trained and organized to become watchdoggers, i.e. They organize electoral debates before elections and after them continue to monitor politicians, organize meetings and discussions with them, do some analysis of their work and publicize them, etc. We have created the platform of direct communication between politicians and citizens at www.zinaukarenku.lt but now we renew it to be more watchdogging oriented with info about politicians and their actions. Also our main tool for communication is FB www.fb.com/zinaukarenku

Facebook vtip s hashtagmi #fakenews #dubai asi nikto nepochopil. Mala to byť paródia na egoistické salfie zo zaujímavej destinácie inšpirovaná výborným článkom WaitButWhy o chvastúnskych Facebook statusoch 7 Ways to Be Insufferable on Facebook.

1,262 videní