Ako získať zahraničnú skúsenosť s Mladiinfo? Alebo čo priniesol veľtrh Job Expo 2017

1. May 2017 | Naše aktivity |
1,276 videní

Musím platiť nejaké poplatky? Je to len pre študentov? Musím mať dobrý prospech v škole, aby som mohol/mohla byť dobrovoľníkom/čkou cez program EDS? Nie, nie, a nie!

Môžem získať pracovné skúsenost počas EDS? Môžem si sám/sama napísať projekt? Dostanem všetko čo budem potrebovať, ako ubytovanie, stravu, a pod.? Áno, áno, áno!

Minulý týždeň sa konal 7. ročník Veľtrhu práce – Job Expo 2017 v spojení s 19. ročníkom medzinárodnej burzy práce European Job Days 2017 na Výstavisku Agrokomplex v Nitre, kde sme sa ako tím Mladiinfo Slovensko tento rok “GIRLS POWER” zúčastnili tiež a dostávali sme tieto a podobné otázky.

EVS volunteers Arianna (Italy), Tamara (Macedonia), Buket (Turkey) & Project Coordinator Ivana (Mladiinfo Slovensko)

Na tomto najväčšom veľtrhu práce sme počas dvoch dní viedli niekoľko veľmi príjemných rozhovorov s mladými ľuďmi, ktorí by radi vycestovali do zahraničia ale nevedia presne ako to celé funguje, čo treba spĺňať a ako si nájsť projekt….

Okrem osobných rozhovorov aj širšia verejnosť si mohla vypočuť našu prednášku na tému: Ako získať zahraničnú skúsenosť?

Veríme, že náš infostánok mal želaný prínos a že o programe už viete viac. Už teraz sa tešíme na všetky prihlášky budúcich dobrodruhov, cestovateľov, všetkých Vás, mladých aktívnych ľudí, ktorú chcú niečo viac ako len ísť vo vyšliapaných koľajách, tešíme sa na našich nových EDS dobrovoľníkov 🙂

1,276 videní