EVS projekt “Take Your Chance – Inspire Others” v Macedónsku!

1. April 2016 | Experience Valuable Sharing |
1,115 videní

Čo: 1 miesto v rámci Európskej dobrovoľníckej služby
Kde: hlavné mesto Macedónska Skopje
Kedy: 1.7.2016 – 31.1.2017 (7 mesiacov)
Hradené: ubytovanie, strava, vreckové, poistenie, cestovné
Prihlášky do: 15.4.2016

official_erasmus_plus_logoOpäť raz uverejňujeme náš legendárny projekt v krajine, kde sa zrodila Mladiinfo myšlienka, keď sme tu ako dobrovoľníci strávili nezabudnuteľný rok. Teraz túto možnosť bude mať jeden z vás! Všetky náklady na projekt hradí grant EÚ v rámci programu Erasmus+.

Čo tam budem robiť

Na dobrovoľníka čaká veľmi profesionálna a známa organizácia Mladiinfo. Hlavnou náplňou práce bude pomoc pri tvorbe web stránky www.mladiinfo.eu a jej pravidelná aktualizácia. Na stránke sa každý deň uverejňujú aktuálne ponuky pre mladých v kategóriách: štipendiá, stáže, konferencie, dobrovoľníctvo. 

“Výhodou tejto práce bolo, že keď človek hľadá a uverejňuje štipendiá, stáže, konferencie získa o nich veľmi dobrý prehľad a často sa na niečo dobré aj sám úspešne prihlási. Okrem konferencií a seminárov v Macedónsku, Srbsku, Turecku boli naši dobrovoľníci aj v Berlíne alebo Kosove. Všetko to boli takmer bezplatné a veľmi prínosné akcie.” Ondrej

 

Cieľom projektu je naučiť dobrovoľníka množstvo nových zručností a umožniť mu získať nové skúsenosti, ktoré mu pomôžu v ďalšom živote. Dobrovoľník sa zlepší v angličtine a naučí po macedónsky, bude mať možnosť zúčastniť sa množstva tréningov a seminárov a bude v dennom kontakte s mladými ľuďmi z celej Európy.

Momentálne máme v Skopje vyslanú Ivku, ktorá svoje dojmy z projektu zhrnula v článku EVS: EXPLORE, VOLUNTEER = SKOPJE.

Pozrite si aj Video o Mladiinfo a dobrovoľníkoch v rokoch 2010-2011

lubica_drangova_dobrovolnictvo_v_macedonsku (4)

Ideálny kandidát

Od dobrovoľníka sa okrem schopnosti komunikovať v angličtine (nemusí byť na dokonalej úrovni) neočakáva žiadna špeciálna kvalifikácia. Napriek tomu organizácia Mladiinfo v Skopje má najlepšiu skúsenosť s dobrovoľníkom ktorý je:

motivovaný pomôcť ostatným a informovať ich o dobrých možnostiach
– schopný fungovať samostatne a zodpovedne plniť svoje úlohy
– otvorený novým kultúram

Zo skúsenosti sa na projekte sa najlepšie cítia ľudia, ktorí sú prirodzene priateľskí, otvorení, komunikatívni, radi cestujú.

Ako sa prihlásiť

Životopis a krátku motiváciu (v angličtine) pošlite do 15.4.2016 na adresu silvia.jobova(a)mladiinfo.sk

Tešíme sa na prihlášky, treba to určite skúsiť!

Ondrej Mäsiar o práci v Mladiinfo na SME blogu a vo videu Dobrovoľnícky pobyt na Balkáne

1,115 videní